Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Květák s chilli a rozmarýnem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Květák s chilli a rozmarýnem

37 min 27 min Snadné 4 porce

Receptům z květáku vévodí exotické koření a opékání na pánvi. Stejně jako v této květákové směsi. Je zcela bezlaktózová, provoněná kokosem, okořeněná chilli a rozmarýnem a je skvělým parťákem k těstovinám nebo rýži. Ale klidně nahradí i hlavní jídlo. Tak s chutí do toho.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

184 kcal 6g Bílkoviny 11g Tuky 13g Cukry

Suroviny

kvetak, kokosovy-olej, cesnek, rajcata, chilli, rozmaryn, kokosove-mleko, sul

Instrukce

Květák rozdělte na růžičky a umyjte.

Na pánvi rozpalte na středním plameni kokosový olej.

Přidejte růžičky květáku a opékejte alespoň 20 minut na středním plameni.

Na poslední 1 minutu vmíchejte utřený stroužek česneku.

Přidejte rajčatový protlak, chilli a rozmarýn a restujte 2 minuty na středním plameni.

Přilijte kokosové mléko a nechte provařit dalších 5 minut.

Osolte podle chuti.

Poznámky

Podávejte samostatně nebo s rýží či těstovinami. Hotový pokrm můžete ozdobit několika lístky čerstvé petrželové natě.