Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuskusový salát s pečenou dýní a sýrem feta

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kuskusový salát s pečenou dýní a sýrem feta

30 min 20 min Snadné 2 porce

Kuskus je do kuliček tvarovaná krupice z pšenice, ječmene nebo prosa dovezená z arabských zemí. Dále je bohatým zdrojem minerálů, omega kyselin a vitamínů. Má blahodárný vliv na trávení, urychluje metabolismus a normalizuje hladinu cukru v krvi. Vyzkoušejte ho například v této salátové formě.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

550 kcal 21g Bílkoviny 21g Tuky 67g Cukry

Suroviny

dyne-hokkaido, slunecnicovy-olej, kuskus, voda, jablecny-ocet, polnicek, feta-syr, dynova-seminka, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Dýni nakrájejte na měsíčky. Dejte ji na připravený plech, pokapejte slunečnicovým olejem a osolte. Pečte 15–20 minut na 180 °C.

Kuskus zalijte horkou vodou, přiklopte pokličkou a nechte 5 minut nabobtnat. Pak jej načechrejte vidličkou, osolte, opepřete a ochuťte jablečným octem.

Kuskus promíchejte s polníčkem a upečenou dýní. Salát posypejte nadrobeným sýrem feta a dýňovými semínky.

Poznámky

Když použijete celozrnný kuskus, salát bude mít více vlákniny.