Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuskus s rajčaty a bazalkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kuskus s rajčaty a bazalkou

23 min 18 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

173 kcal 5g Bílkoviny 8g Tuky 20g Cukry

Suroviny

celozrnny-kuskus, kureci-vyvar, cibule, cesnek, cherry-rajcatka, repkovy-olej, rajcata, bazalka, rimsky-kmin, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte kuskus: Vezměte si středně velkou mísu, nasypte do ní kuskus, přidejte sůl a pepř a vše zalijte vroucím kuřecím vývarem. Mísu poté přiklopte pokličkou nebo zakryjte potravinovou fólií a nechte 6–7 minut odležet.

Mezitím si oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na plátky. Cherry rajčátka nakrájejte na poloviny.

Nyní si vezměte pánev a na středním plameni v ní rozpalte řepkový olej. Poté do pánve vložte nakrájenou cibuli a nakrájený česnek a vše opékejte 2–3 minuty na středním plameni.

Následně přidejte nakrájená cherry rajčátka, rajčata z plechovky, sušenou bazalku, římský kmín, sůl a pepř a vše společně vařte bez pokličky 6–8 minut na středním plameni.

Nakonec do provařené směsi přidejte odleželý kuskus, promíchejte, vypněte plamen a podávejte.

Poznámky

Pokrm můžete před podáváním ozdobit pečenými rajčaty a několika lístky čerstvé bazalky.