Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuskusový salát s granátovým jablkem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kuskusový salát s granátovým jablkem

30 min 10 min Snadné 2 porce

Dostali jste chuť na něco netradičního? Pak tenhle salát z kuskusu s granátovým jablkem je skvělá volba. Rudě červená semínka dodávají salátu zvláštní sladkokyselou chuť a zároveň vypadají krásně napohled. Kuskus vám zase dodá spoustu minerálů a vitamínů. Dohromady spolu ladí jako skvělá dvojice pro vynikající lehkou večeři, kterou strávníci jistě ocení.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

603 kcal 20g Bílkoviny 21g Tuky 82g Cukry

Suroviny

kuskus, jarni_cibulka, mata, petrzelova_nat, rapikaty-celer, granatove-jablko, mrkev, mandlove-platky, citronova-stava, olivovy-olej, sul

Instrukce

Jarní cibulku, mátu i petrželovou nať nasekejte nahrubo. Celerový řapík nakrájejte na drobné kostky. Z granátového jablka vyloupejte semínka a mrkev nastrouhejte na tenké plátky pomocí škrabky na brambory (anebo nakrájejte nožem na kostičky).

Kuskus zalijte 400 ml vroucí vody, zakryjte pokličkou a nechte odstát po dobu uvedenou na obalu (většinou se jedná o 5–10 minut).

Mezitím si na pánvi nasucho opražte mandlové plátky (stačí cca 5 minut na nízkém stupni ohřevu).

Uvařený kuskus smíchejte s nasekanou cibulkou, mátou, petrželovou natí, celerem, mrkví, semínky z granátového jablka a opraženými mandlovými plátky.

Nakonec přidejte šťávu z 1 citronu a 2 lžíce olivového oleje, osolte podle chuti a vše řádně promíchejte.