Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí tinga

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kuřecí tinga

70 min 55 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

249 kcal 27g Bílkoviny 10g Tuky 11g Cukry

Suroviny

voda, kureci-maso, olivovy-olej, cibule, cesnek, rimsky-kmin, rajcata, vinny-ocet, cerne-olivy, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Do středně velkého hrnce dejte vařit vodu. Jakmile dojde do bodu varu, snižte plamen na střední stupeň, do vody vložte kuřecí prsa a vařte je 15–20 minut, dokud nebudou uvařená.

Poté je vyndejte a nechte vychladnout. Vodu, ve které se maso vařilo, uchovejte, protože ji později použijete.

Následně ve stejném hrnci rozehřejte olej a orestujte cibuli a česnek (2–3 minuty na silném plameni). Přidejte římský kmín a restujte další 1 minutu. Do hrnce poté přidejte rajčata, ocet a vodu z vařených kuřecích prsou a vařte na mírném až středním plameni 25–30 minut (nebo dokud se tekutina nezredukuje na polovinu).

Mezitímco se omáčka redukuje, olivy nakrájejte na kolečka a kuřecí prsa natrhejte na kousky. Po dokončení omáčky do ní natrhané maso přimíchejte. Směs dochuťte solí a pepřem, přidejte olivy, posypejte petrželovou natí a podávejte.

Poznámky

Tingu podávejte s bílým jogurtem (3,5 % tuku) a posypanou olivami.