Koření z Indie bylo vždy cenným pokladem. Naše sezónní kuchařka Jak jíme zdravě na jaře vám poradí, jak s ním v kuchyni správně nakládat a kouzlit, třeba v kombinaci s kuřecím masem.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Kuřecí tikka masala
53 min
25 min
Střední
6 porce
Recept
Výživové hodnoty
554 kcal
42g Bílkoviny
12g Tuky
66g Cukry
Suroviny
Na marinádu
- 2 stroužky česneku
- 10 g čerstvého zázvoru
- 150 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
- 4 lžičky koření garam masala
- sůl
- pepř
- 10 g másla
- 20 g rajčatového protlaku
- 1 lžička koření garam masala
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 400 g krájených rajčat z plechovky
- 150 ml vody
- 1× chilli paprička
- 200 ml sójové smetany
- sůl