Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí špízy s tzatziki

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kuřecí špízy s tzatziki

45 min 5 min Snadné 4 porce

Chystáte grilovačku s přáteli a vymýšlíte co dobrého si připravíte? Zkuste třeba kuřecí špízy s osvěžujícím dipem tzatziki, které jsou pro takovou příležitost jako dělané.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

333 kcal 39g Bílkoviny 15g Tuky 7g Cukry

Suroviny

kureci-maso, cesnek, citronova-stava, vinny-ocet, olivovy-olej, koriandr, oregano

Instrukce

Kuřecí prsa očistěte, nakrájejte na kostičky a dejte do mísy.

Česnek utřete a přidejte do mísy společně s citronovou šťávou, vinným octem, olivovým olejem, mletým koriandrem a mletým oreganem.

Směs rukama promíchejte tak, aby se rovnoměrně obalilo všechno maso. Poté mísu vložte do ledničky.

Na přípravu tzatziki nastrouhejte okurku najemno a utřete stroužek česneku.

V míse smíchejte najemno nastrouhanou okurku a utřený česnek s jogurtem a limetkovou šťávou.

Tzatziki dochuťte solí a pepřem a dejte před podáváním alespoň na 10 minut do lednice.

Maso vyndejte z lednice a jednotlivé kousky postupně napichujte na špejle.

Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte špízy a opékejte cca 4–5 minut z každé strany na středním plameni.

Hotové špízy podávejte s vychlazenou tzatziki omáčkou.

*Vinný ocet se připravuje z bílého vína a své využití najde především ve studené kuchyni při přípravě salátů.

Poznámky

Špízy můžete opéct také na grilu.