Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí saté

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kuřecí saté

25 min 10 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

239 kcal 33g Bílkoviny 12g Tuky 4g Cukry

Suroviny

kureci-maso

Instrukce

Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na dlouhé proužky. Každý proužek napíchněte na špejli.

Připravte si marinádu: v míse smíchejte zázvor, nasekaný koriandr, nasekanou chilli papričku, špetku soli, špetku pepře, šťávu z limetky, sójovou omáčku a třtinový cukr. Hotovou marinádou potřete kuřecí špízy a nechte alespoň 2 hodiny odležet.

Mezitím si připravte omáčku smícháním arašídového másla, jogurtu, nasekaného koriandru, špetky soli a špetky pepře.

Odleželé kuřecí špízy pečte na pánvi na lžíci slunečnicového oleje 4–5 minut z každé strany.

Hotové saté podávejte s omáčkou z arašídového másla.