Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí s květákovou rýží

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kuřecí s květákovou rýží

57 min 37 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

279 kcal 36g Bílkoviny 10g Tuky 11g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, kvetak, petrzelova_nat, repkovy-olej, voda, kureci-maso, tymian, rozmaryn, sul, pepr

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 190–195 °C a připravte si zapékací nádobu (30 cm × 25 cm).

Cibuli a česnek oloupejte, vložte do mixéru a nahrubo nasekejte. Květák omyjte, oberte na růžičky, ty přidejte k cibuli a česneku a následně celý obsah mixéru rozmixujte na drobné kousky, které velikostí připomínají rýži. Poté si najemno nasekejte petrželovou nať.

Nyní si v pánvi na středním plameni rozpalte 3 lžíce oleje, nasypte do pánve květákovou směs z mixéru a opékejte ji 5–7 minut na středním plameni.

Poté do pánve přidejte 50 ml vody a nasekanou petrželovou nať, celý obsah pánve promíchejte a přesuňte ho do připravené zapékací nádoby.

Poté si omyjte a očistěte kuřecí prsa a vložte je do mísy. Následně k nim přidejte tymián, rozmarýn, sůl a pepř, promíchejte a okořeněné maso položte na květákovou rýži v zapékací nádobě. Nádobu vložte do předehřáté trouby a pečte 27–30 minut při 190–195 °C.

Hotové kuřecí s květákovou rýží rozdělte na 4 porce a podávejte.

Poznámky

Pokud nemáte mixér, nakrájejte květák na velmi drobné kousky, cibuli nakrájejte najemno a česnek prolisujte.