Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí roláda

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kuřecí roláda

115 min 90 min Střední 5 porce

Roláda je jedním z pokrmů, které nejen skvěle chutnají, ale také na talíři velmi lákavě vypadají. Není třeba nijak složitého ozdobného servírování, roláda tuhle práci udělá za vás. Přesvědčte se sami a zkuste tuto kuřecí s variací bylinek.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

389 kcal 56g Bílkoviny 18g Tuky 2g Cukry

Suroviny

kureci-maso, petrzelova_nat, rozmaryn, tymian, olivovy-olej, maslo, citron, kureci-vyvar, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a připravte si pekáč (25 cm × 30 cm).

Vykostěné kuře omyjte, osušte a z obou stran osolte a opepřete.

Do vyšší mixovací nádoby vložte petrželovou nať, sušený rozmarýn, sušený tymián, 3 lžíce olivového oleje, změklé máslo, šťávu a kůru z citronu a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte. Výsledná směs by měla mít konzistenci pasty.

Vykostěné kuře položte na pracovní plochu kůží dolů. Prsa lehce nařízněte nožem tak, aby vznikl celistvý plát a pomocí paličky na maso lehce naklepejte na tloušťku cca 1,5 cm.

Kuře ponechte kůží dolů a kuřecí plát potřete připravenou bylinkovou pastou. Poté kuřecí plát srolujte do tvaru rolády.

Připravte si alobalový plát o délce 50 cm a šířce 27 cm. Srolovanou roládu položte na spodní stranu alobalového plátu a celou ji do alobalu zabalte směrem nahoru. Konce alobalu utáhněte a takto připravenou roládu vložte do pekáče.

Do pekáče přilijte 300 ml kuřecího vývaru a pekáč vložte do předehřáté trouby. Roládu pečte 55–60 minut při 180–185 °C.

Po uplynutí času vyjměte pekáč z trouby a zvyšte teplotu v troubě na 215–220 °C. Roládu vyjměte z alobalu a vložte zpět do pekáče. Pekáč znovu vraťte do trouby a roládu pečte ještě 25–30 minut při 215–220 °C, aby se na povrchu vytvořila zlatavá kůrka.

Jakmile má roláda zlatavou barvu, vyjměte ji z trouby, nakrájejte na požadované porce a podávejte.

Poznámky

Roládu podávejte s pečenou zeleninou nebo vařenými bramborami.