Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí rizoto s houbami

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kuřecí rizoto s houbami

40 min 30 min Náročné 4 porce

Už žádná suchá rýže posypaná strouhaným sýrem. Na krémové rizoto s kuřecím masem se musí jinak. Zkuste dát rýži do trouby společně s vývarem. Dostane správnou konzistenci, bude vláčná a přidaná domácí lučina jí dodá smetanovou chuť.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

480 kcal 24g Bílkoviny 9g Tuky 75g Cukry

Suroviny

ryze, zeleninovy-vyvar, repkovy-olej, prepustene-maslo-ghee, zampiony, cesnek, rozmaryn, kureci-maso, smetanovy-syr, sul, parmazan

Instrukce

Rýži osmahneme na lžičce řepkového oleje a zalijeme vývarem.

Dáme do trouby péct na 180 °C doměkka. (cca 25-30 minut)

Mezitím si na přepuštěném máslem osmahneme na kostky nakrájené žampiony s utřeným česnekem a rozmarýnem. Zatím odstavíme.

Kuřecí prsa si očistíme,osolíme a opékáme na nepřilnavé pánvi bez tuku z obou stran. Poté je vidličkou natrháme na menší kusy.

Vyndáme z trouby rýži, zamícháme do ní lučinu, houbovou směs a natrhaná kuřecí prsa.

Celou směs promícháme, rozdělíme na porce a každou posypeme rozmarýnem a nastrouhaným parmazánem.