Kuřecí řízky v kukuřičné strouhance s parmazánem
Přidat k uloženým

Kuřecí řízky v kukuřičné strouhance s parmazánem

28 min 18 min Snadné 3 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

390 kcal 42g bílkovin 11g tuků 26g sacharidů

Suroviny

kureci-maso, kukuricna-mouka, parmazan, recky-jogurt, olivovy-olej, citronova-stava, med, salatove-listy, sul, pepr

Postup přípravy

Nejprve předehřejte troubu na 200–210 °C a plech vyložte pečicím papírem.

Kuřecí prsa omyjte, osušte, očistěte, osolte a opepřete.

Připravte si 2 hluboké talíře. Do jednoho nasypte kukuřičnou strouhanku se strouhaným parmazánem a do druhého vložte řecký jogurt. Kuřecí prsa obalte nejprve v řeckém jogurtu a následně v kukuřičné strouhance s parmazánem.

Obalená prsa odkládejte na připravený plech a následně dejte péct na 16–18 minut do trouby předehřáté na 200–210 °C.

Než se maso upeče, připravte si dresing na salát. V menší misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu a med. Důkladně promíchejte a poté smíchejte se salátovými listy.

Hotové kuřecí řízky rozdělte do 3 talířů a každou porci podávejte s připraveným salátem.

Tip

Tip na servírování: Hotové řízky nakrájejte na plátky, dle chuti pokapejte olivovým olejem nebo řeckým jogurtem a posypte najemno nasekanou hladkolistou petrželí.

TIP: Místo salátu vyzkoušejte jako přílohu například dušenou zeleninu, pečenou zeleninu nebo bramborovou kaši.