Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí řízek v mandlích a halloumi

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kuřecí řízek v mandlích a halloumi

42 min 27 min Snadné 4 porce

Kuřecí řízky máme každý rád po svém. Určitě jste je již zkoušeli obalit v kukuřičných lupíncích, ale co takhle zkusit tentokrát namísto strouhanky či lupínků použít mandle a sýr halloumi? Zní to netradičně, že? To je o důvod navíc tento recept z naší kuchařky Jíme zdravě o Vánocích vyzkoušet.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

662 kcal 63g Bílkoviny 42g Tuky 5g Cukry

Suroviny

kureci-maso, syr-halloumi, mandle, bily-jogurt, horcice, vejce, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 195–200 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

Kuřecí prsa omyjte, očistěte a podélně rozkrojte na poloviny. Následně maso osolte a opepřete. Halloumi nastrouhejte najemno.

Nyní si připravte 2 mísy. Do první mísy vložte halloumi a mandle, do druhé dejte jogurt, dijonskou hořčici a vejce a důkladně promíchejte.

Kuřecí maso nejprve z obou stran důkladně potřete směsí z jogurtu a následně jej obalte ve směsi z mandlí a halloumi. Obalený řízek poté položte na připravený plech. Tímto způsobem pokračujte, dokud nezpracujete všechno maso.

Následně plech vložte do vyhřáté trouby a pečte 25–27 minut při 195–200 °C. Po upečení podávejte.