Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí řízek v cornflakes

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kuřecí řízek v cornflakes

40 min 25 min Snadné 4 porce

I řízky se dají udělat zdravěji, když... Ano, když místo pšeničné vezmete špaldovou a místo strouhanky, která vám už kdoví jak dlouho leží ve spíži, kuřecí řízky obalíte v cornflakes. A když je navíc necháte péct v troubě a vynecháte nezdravé smažení na pánvi, můžete se těšit na úžasně křupavou lahůdku. Udělali jsme vám chutě?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

249 kcal 36g Bílkoviny 5g Tuky 20g Cukry

Suroviny

kureci-maso, spaldova-mouka, vejce, mleko, cornflakes

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Kuřecí prsa očistěte, omyjte a rozdělte na plátky. Připravte si tři hluboké talíře – do jednoho dejte celozrnnou mouku, v druhém rozšlehejte vejce s mlékem a špetkou soli a do třetího rukama rozdrobte kukuřičné lupínky. Každý plátek obalte vždy nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec v kukuřičných lupíncích.

Plátky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, dejte péct do trouby, stáhněte teplotu na 170 °C a pečte 20–25 minut.

Řízky před podáváním zkontrolujte – vezměte nejsilnější kousek a rozkrojte ho napůl. Pokud je maso uprostřed stále růžové, dejte ho na pár minut dopéct do trouby.