Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí prsa v rajčatové marinádě s chilli a bulgurovým salátem s mátou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kuřecí prsa v rajčatové marinádě s chilli a bulgurovým salátem s mátou

170 min 35 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

399 kcal 41g Bílkoviny 5g Tuky 47g Cukry

Suroviny

rajcata, med, rimsky-kmin, oregano, kapary, cesnek, chilli, kureci-maso, bulgur, cherry-rajcatka, okurka, cibule, cerne-olivy, citronova-stava, jablecny-ocet, petrzelova_nat, mata, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte větší uzavíratelnou nádobu a vyšší nádobu na mixování.

Do mixovací nádoby vložte rajčata z konzervy, 1 lžíci medu, pepř, římský kmín, oregano, tymián, kapary, česnek, chilli a rajčatový protlak a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Poté si připravte kuřecí prsa: Očistěte je, lehce naklepejte paličkou na maso, vložte do nachystané uzavíratelné nádoby a zalijte připravenou marinádou. Marinádu do masa pomocí rukou vmasírujte, nádobu uzavřete, dejte do lednice a nechte maso marinovat alespoň 2 hodiny.

Mezitím si připravte bulgurový salát: Bulgur uvařte dle instrukcí na obalu a po uvaření jej sceďte a zchlaďte studenou vodou. Následně si nachystejte větší mísu. Dejte do ní cherry rajčátka, okurku, cibuli, bulgur, olivy, citronovou kůru a šťávu, sůl, pepř, 1 lžíci medu a jablečný ocet a vše promíchejte.

Pokud tento salát děláte s předstihem, přikryjte ho potravinovou fólií a vložte do lednice.

Jakmile bude kuřecí maso namarinované, rozpalte si gril. Poté na něj položte kuřecí prsa a zprudka je grilujte 6–7 minut z každé strany. Následně maso přesuňte na okrajovou část grilu, kde není žár intenzivní, a dopékejte 4–5 minut.

Nakonec z lednice vyjměte připravený salát, přidejte petrželovou nať a mátu a podávejte společně s ogrilovaným masem.