Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí prsa v kari marinádě se salátem z rýžových nudlí

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kuřecí prsa v kari marinádě se salátem z rýžových nudlí

149 min 25 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

370 kcal 39g Bílkoviny 6g Tuky 37g Cukry

Suroviny

sojova-omacka, stava-z-limetky, kmin, skorice, kari, bily-jogurt, vinny-ocet, kureci-maso, ryzove-nudle, chilli-papricka, paprika, mrkev, sezamova-seminka, jarni_cibulka, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte větší uzavíratelnou nádobu.

Připravte si marinádu. V nádobě smíchejte 20 ml sójové omáčky, kůru a šťávu z 1 limetky, kmín, skořici, kari koření, jogurt a bílý vinný ocet.

Kuřecí prsa očistěte, lehce naklepejte a vložte do nádoby s marinádou. Nádobu uzavřete a vložte do lednice alespoň na 2 hodiny.

Mezitím si připravte salát z rýžových nudlí. Rýžové nudle uvařte dle návodu na obalu. Uvařené nudle následně sceďte a zchlaďte ve studené vodě.

Poté si připravte větší mísu. Chilli nasekejte najemno, papriku a mrkev omyjte a nakrájejte na nudličky a vše vložte do mísy. K nakrájené zelenině přidejte šťávu a kůru ze zbylých 2 limetek, sezam, 20 ml sójové omáčky, sůl, pepř a zchladlé rýžové nudle. Promíchejte, mísu zakryjte potravinovou fólií a vložte do lednice do doby, než se namarinuje maso.

Před grilováním si s dostatečným časovým předstihem rozehřejte gril. Namarinovaná kuřecí prsa přemístěte na rozpálený

gril a zprudka grilujte z obou stran 5–6 minut. Následně kuřecí prsa přesuňte na stranu grilu, kde je žár méně intenzivní a grilujte ještě 4–5 minut.

Na závěr salát vyjměte z lednice, promíchejte a podávejte společně s grilovaným masem a najemno nakrájenou jarní cibulkou.