Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí prsa v bylinkové marinádě se salátem a parmazánovým dipem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kuřecí prsa v bylinkové marinádě se salátem a parmazánovým dipem

177 min 27 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

327 kcal 39g Bílkoviny 10g Tuky 18g Cukry

Suroviny

petrzelova_nat, bazalka, cesnek, mata, olivovy-olej, voda, citron, citronova-stava, kureci-maso, kvaskovy-chleb, salatove-listy, cherry-rajcatka, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte uzavíratelnou nádobu, vyšší mixovací nádobu a tyčový mixér.

Do mixovací nádoby vložte petrželovou nať, bazalku, česnek, mátu, 1 lžíci oleje, vodu, citronovou kůru a šťávu a pepř a vše rozmixujte tyčovým mixérem.

Kuřecí prsa omyjte, osušte a vložte do uzavíratelné nádoby. Poté je zalijte připravenou marinádou, nádobu uzavřete, dejte do chladu a nechte alespoň 2 hodiny marinovat.

Mezitím si připravte dip. Ten následně dejte do lednice a vyčkejte, než se prsa namarinují. Zároveň si připravte krutony z kváskového chleba: Na středním plameni zahřejte pánev s 1 lžící olivového oleje, poté plamen snižte na mírný stupeň, do pánve přisypte kváskový chléb a za občasného promíchání opékejte 6–7 minut. Po uplynutí uvedeného času plamen vypněte a krutony nechte na horké pánvi dojít.

Jakmile budou prsa namarinovaná, důkladně rozpalte gril. Poté prsa osolte a zprudka grilujte 6–7 minut z každé strany. Po uplynutí uvedeného času maso přesuňte na okrajovou část roštu, kde je teplota méně intenzivní, gril přiklopte a kuřecí prsa dopékejte 4–5 minut.

Mezitím si nachystejte větší mísu. Do té nahrubo nakrájejte salát, přidejte cherry rajčátka, krutony z kváskového chleba a parmazánový dip a promíchejte.

Jakmile bude maso hotové, nakrájejte ho na tenké plátky a podávejte se salátem.