Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí polévka se skleněnými nudlemi a kari

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kuřecí polévka se skleněnými nudlemi a kari

80 min 50 min Snadné 4 porce

Trocha pikantních chutí a vůní Asie dokáže náš všední jídelníček pěkně zpestřit. Naše kuchařka Jíme zdravě pod jednou pokličkou obsahuje i recept na polévku z této zahraniční kuchyně. Kuřecí polévka se skleněnými nudlemi a kari příjemně zasytí a zahřeje.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

445 kcal 33g Bílkoviny 15g Tuky 42g Cukry

Suroviny

zampiony, kureci-maso, olivovy-olej, kari, skorice, badyan, kureci-vyvar, sojova-omacka, citronova-stava, trtinovy-cukr, ryzove-nudle, voda, cervena-cibule, jarni_cibulka, koriandr, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si nakrájejte žampiony na čtvrtky. Kuřecí maso omyjte, osušte a očistěte.

Na středním plameni rozpalte ve větším hrnci olivový olej. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do hrnce žampiony a restujte je 3–4 minuty na středním plameni. Po orestování do hrnce přidejte kari koření, skořici a badyán a společně restujte ještě 1 minutu na středním plameni. Poté vše zalijte

kuřecím vývarem, přidejte do hrnce celá kuřecí prsa, sójovou omáčku, šťávu a kůru z citronu, cukr, sůl a pepř a vše vařte 35–40 minut na středním plameni.

Mezitím si dejte rýžové nudle do větší mísy a zalijte je cca 500 ml vroucí vody. Zalité nudle nechte 5 minut stranou a následně je přeceďte a vyčkejte, než se uvaří polévka.

Jakmile bude polévka uvařená, vypněte plamen, vyjměte maso a nakrájejte jej na tenké plátky.

Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, jarní cibulku nakrájejte najemno a koriandr nasekejte najemno.

Jakmile budete mít všechny komponenty připraveny, začněte chystat jednotlivé porce: Do hlubokého talíře dejte nejprve nudle, potom přilijte vývar, přidejte maso a cibuli a nakonec vše posypte koriandrem a jarní cibulkou.

Poznámky

Polévku můžete servírovat navíc s mungo klíčky nebo na proužky nakrájenou mrkví. Do vývaru můžete přidat i další koření, jako je kardamom, hřebíček nebo koriandr.