Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí paličky v omáčce ze sušených rajčat

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kuřecí paličky v omáčce ze sušených rajčat

51 min 33 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

384 kcal 34g Bílkoviny 21g Tuky 12g Cukry

Suroviny

prepustene-maslo-ghee, kureci-maso, cesnek, oregano, susena-rajcata, rajcata, zeleninovy-vyvar, mleko, voda, spaldova-mouka, parmazan, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 170 °C. V hluboké velké pánvi rozehřejte 2 lžíce přepuštěného másla. Přidejte kuřecí paličky, z každé strany je opékejte cca 4 minuty na středním plameni a poté vyjměte z pánve.

Do stejné pánve prolisujte 2 stroužky česneku, přidejte tymián, oregano, nakrájená sušená rajčata, rajčatový protlak a vše opékejte 5 minut na středním plameni.

Vše zalijte 400 ml zeleninového vývaru, opečené paličky vraťte zpět do pánve a přilijte mléko. Osolte a opepřete dle chuti, pánev přiklopte pokličkou, vložte do předehřáté trouby a paličky pečte 15–20 minut na 170–180 °C.

Následně pánev vyjměte z trouby. Ve 150 ml vody rozšlehejte 2 lžíce celozrnné špaldové mouky a vzniklou směs za stálého míchání nalévejte do teplé pánve. Nakonec paličky v pánvi zasypte strouhaným parmazánem, rozdělte do 4 talířů a podávejte.

* Paličky jsme podávali s rukolou, trhaným celozrnným chlebem a dresinkem z olivového oleje, balzamikového octa a citronové šťávy.