Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí paličky s koriandrovou salsou a kukuřicí

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kuřecí paličky s koriandrovou salsou a kukuřicí

60 min 45 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

541 kcal 37g Bílkoviny 18g Tuky 57g Cukry

Suroviny

kureci-maso, olivovy-olej, kukurice, pita-chleba, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 210 °C a vyložte si pečicím papírem plech (30 cm × 40 cm). Kuřecí paličky omyjte, osušte a vložte do větší mísy.

Následně k nim přidejte sůl, pepř a 1 lžíci olivového oleje, celý obsah mísy důkladně promíchejte a sůl s pepřem do paliček dobře vmasírujte rukama.

Poté paličky naskládejte na vyložený plech, vložte do trouby a pečte 40–45 minut při 205–210 °C.

Během pečení paliček si připravte salsu. Jarní cibulku pokrájejte na menší kousky a papričku jalapeño nakrájejte najemno. Z limetky ostrouhejte kůru, následně limetku rozkrojte napůl a vymačkejte z ní všechnu šťávu.

Poté si nachystejte vyšší mixovací nádobu, vložte do ní čerstvý koriandr (včetně stonků), přidejte nakrájenou cibulku, jalapeño, limetkovou kůru i šťávu, sůl a pepř a celý obsah nádoby důkladně rozmixujte tyčovým mixérem.

Do hotové salsy pak zamíchejte kukuřici, nádobu zakryjte potravinářskou fólií a uložte zatím do lednice.

Zhruba 6–8 minut před dopečením paliček si opečte pita chléb: vezměte si pánev o průměru alespoň 25 cm, nasucho ji rozehřejte na vysokém plameni, poté do pánve vložte pita chléb a opékejte ho 1–1,5 minuty z každé strany.

Upečené paličky rozdělte do 4 talířů, přelijte je vychlazenou salsou s kukuřicí a podávejte s opečeným pita chlebem.

Poznámky

TIP: Ke každé porci paliček se salsou můžete přidat 25 g zakysané smetany s 12 % tuku