Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí florentine

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kuřecí florentine

45 min 25 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

417 kcal 43g Bílkoviny 24g Tuky 7g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, kureci-maso, maslo, zampiony, cesnek, spaldova-mouka, vinny-ocet, voda, smetana, parmazan, spenat, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Ve větší pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce oleje, kuřecí prsa ochuťte solí a pepřem a orestujte dozlatova (4–5 minut z každé strany na středním až silném plameni).

Kuře poté sundejte z pánve, na pánev dejte máslo a žampiony a restujte, dokud houby nezměknou (4–5 minut). Poté je z pánve vyndejte a přidejte ke kuřecím prsům.

Pánev vysušte papírovou utěrkou. Následně do ní dejte lžíci olivového oleje a na mírném plameni orestujte česnek (30 sekund). Přimíchejte mouku a restujte 1 minutu. Přilijte ocet s vodou a nechte provařit (1–2 minuty). Poté vmíchejte smetanu a vařte 3–4 minuty, dokud se nezredukuje na polovinu a nezhoustne.

Následně přidejte parmazán, nechte rozpustit a dochuťte solí a pepřem. Poté do směsi vmíchejte špenát a vařte 2–3 minuty, dokud nezměkne. Nakonec přidejte kuře a žampiony a lžící na ně naneste omáčku. Posypte petrželovou natí a podávejte.

Poznámky

Kuřecí florentine podávejte s rýží.