Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí „čína“

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kuřecí „čína“

24 min 14 min Snadné 4 porce

Máte chuť na lehkou, voňavou pochoutku se závanem Asie, na kterou si občas rádi zajdete do pouličních bister? Pak zbystřete, protože podle tohoto receptu připravíte přesně takovou za malou chvilku, a ještě navíc z pohodlí domova.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

389 kcal 35g Bílkoviny 17g Tuky 23g Cukry

Suroviny

kureci-maso, vejce, kukuricny-skrob, kari, olivovy-olej, cibule, cervena-paprika, paprika, chilli-papricka, rajcata, sojova-omacka, voda, arasidy, koriandr, sezamova-seminka, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte větší mísu. Kuřecí maso očistěte, omyjte, nakrájejte na tenké nudličky a vložte do připravené mísy. Ke kuřecímu masu následně přidejte vejce, kukuřičný škrob, kari koření, sůl a pepř a vše promíchejte.

Ve větší pánvi rozpalte na vysokém stupni plamene olivový olej. Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve maso a zprudka opékejte na vysokém plameni 4–5 minut. Maso občas promíchejte.

Mezitím si nakrájejte cibuli s červenou a žlutou paprikou na tenké nudličky. Chilli papričku nakrájejte najemno, koriandr natrhejte nahrubo a dejte zatím stranou.

Jakmile je maso opečené, přidejte do pánve na nudličky nakrájenou cibuli s paprikami a rajčatový protlak. Snižte plamen na mírný a společně vše opékejte 2–3 minuty.

Poté přidejte sójovou omáčku, 250 ml vody, arašídy, najemno nakrájenou chilli papričku a vše společně provařte 5–6 minut na středním plameni.

Po provaření vypněte plamen, směs rozdělte na jednotlivé porce a podávejte. Každou porci nakonec posypte nahrubo natrhaným koriandrem a sezamovými semínky.

Poznámky

Směs podávejte nejlépe s jasmínovou rýží.