Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí chow mein

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kuřecí chow mein

55 min 15 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

401 kcal 30g Bílkoviny 7g Tuky 54g Cukry

Suroviny

kureci-maso, olivovy-olej, pernikove-koreni, zazvor, celozrnne-testoviny, kureci-vyvar, zampiony, fazole, sojova-omacka, chilli, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte maso a marinádu. Kuřecí maso očistěte, nakrájejte na tenčí nudličky a dejte do menší misky. Přidejte olivový olej, perníkové koření, sůl, pepř a nastrouhaný zázvor. Promíchejte a nechte marinovat minimálně 30 minut v lednici.

Po uplynutí doby vyndejte misku z lednice. Větší nepřilnavou pánev rozehřejte na středním plameni a ve větším hrnci dejte vařit vodu se solí na špagety. Jakmile voda v hrnci začne vřít, přidejte špagety a vařte je cca 12 minut nebo podle návodu na obalu.

Na rozehřátou pánev mezitím přidejte marinované kuřecí maso a opékejte 1–2 minuty na středním plameni.

Přilijte 100 ml kuřecího vývaru a na středním plameni vařte cca 6 minut.

Poté do pánve přidejte nakrájené žampiony a vařte na středním plameni, dokud se voda téměř nevypaří, což potrvá zhruba 5 minut. Nakonec přidejte zelené fazolky a sójovou omáčku a směs dochuťte solí, pepřem a chilli vločkami.

Hotové špagety sceďte, přimíchejte ke kuřecí směsi a prohřejte na pánvi přibližně 1 minutu na středním plameni.

Hotový kuřecí chow mein rozdělte na 3 porce a podávejte.

Poznámky

Každou porci podávejte s nakrájenou limetkou a čerstvou chilli papričkou.

Čím déle budete maso marinovat, tím více chuti koření a zázvoru absorbuje. Nebojte se tedy maso naložit i den dopředu.