Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí casserole s květákem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kuřecí casserole s květákem

105 min 90 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

383 kcal 58g Bílkoviny 11g Tuky 14g Cukry

Suroviny

kvetak, kureci-maso, olivovy-olej, bulgur, cottage-syr, parmazan, tvrdy-syr, smetanovy-syr, cesnek, pazitka, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C a připravte si hlubší zapékací mísu (30 cm × 40 cm).

Květák a kuře očistěte, nakrájejte na stejně velké kousky, dejte do zapékací mísy, zalijte 1 lžící olivového oleje, dochuťte solí a pepřem a pečte 40–45 minut na 190–200 °C.

Každých 15 minut směs promíchejte.

Mezitím uvařte bulgur. Do středně velkého hrnce dejte bulgur, zalijte jej vodou (cca 1 cm nad povrch bulguru) a vařte 10–15 minut na středním plameni.

Než se bulgur uvaří, v menší misce smíchejte cottage, parmazán, eidam, smetanový sýr a propasírovaný česnek.

Zapékací mísu vyndejte z trouby a ke květáku s masem přimíchejte uvařený bulgur a sýrovou směs. Poté dejte mísu zpátky do trouby a vše pečte dalších 25–35 minut na 190–200 °C.

Hotové kuřecí casserole vyndejte z trouby, posypte najemno nasekanou pažitkou a podávejte.