Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí casserole

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kuřecí casserole

33 min 25 min Snadné 6 porce

Dnešní rychlovka, která je však bohatá na všechny základní makroživiny a hravě si ji můžete dát třeba, když se vrátíte ze cvičení je kuřecí casserole.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

0 kcal 0g Bílkoviny 0g Tuky 0g Cukry

Suroviny

kureci-maso, olivovy-olej, chilli, rozmaryn, bataty, ruzickova-kapusta, kureci-vyvar, divoka-ryze, brusinky, mandle, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C a připravte si zapékací formu (30 cm × 40 cm). Do formy dejte kuřecí maso, zalijte 2 lžícemi oleje, přidejte chilli a rozmarýn, osolte a opepřete. Promíchejte, aby se kuře kořením obalilo, a pečte 8 minut na 190–200 °C.

Mezitím si oškrábejte batáty a očistěte růžičkové kapusty. Batáty nakrájejte na malé kostičky (1 cm × 1 cm) a růžičky rozčtvrťte.

Po uplynutí uvedeného času kuře vyndejte z trouby, přidejte k němu kapustu, batáty a 1 lžíci olivového oleje, osolte a znovu zamíchejte. Pečte opět 8 minut na 190–200 °C. Poté přilijte 150 ml vývaru a pečte dalších8 minut na 190–200 °C.

Po uplynutí uvedené doby mísu vyndejte a přidejte rýži a brusinky. Vše smíchejte, zalijte zbytkem vývaru, posypte mandlemi a pečte 12–15 minut na 190–200 °C, dokud nebudou mandle opečené.