Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuřecí bruschetta

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kuřecí bruschetta

40 min 30 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

293 kcal 16g Bílkoviny 11g Tuky 30g Cukry

Suroviny

kureci-maso, olivovy-olej, cibule, rajcata, cesnek, voda, bazalka, cerne-olivy, kvasova-bageta-celozrnna, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si omyjte, očistěte a na drobné kostky nakrájejte kuřecí prso.

Připravte si pánev a na středním plameni v ní rozpalte olivový olej. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve kuřecí maso a restujte 5 minut na středním plameni. Následně přidejte cibuli a vše společně restujte 4–5 minut.

Po uplynutí uvedeného času do pánve přidejte rajčata, najemno nastrouhaný česnek, vodu, bazalku, sůl, pepř a olivy a vše za občasného promíchání provařte 10 minut na středním plameni. Následně plamen vypněte.

Nyní si předehřejte troubu na 220–230 °C a připravte si plech.

Bagetu nakrájejte na plátky o šířce 2 cm a položte je na plech. Jakmile bude trouba rozpálená, plátky bagety do ní vložte a pečte 5–8 minut na 220–230 °C. Po upečení bagetu vyjměte, naneste na ni masovou směs, posypejte čerstvou bazalkou a podávejte.

Poznámky

Jednotlivé porce můžete před podáváním také pokapat olivovým olejem. Namísto bagety můžete použít i kváskový chleba.