Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuře s hráškovým pyré s mátou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kuře s hráškovým pyré s mátou

30 min 15 min Snadné 4 porce

Letní kuchyně nás baví a k ní patří i bezesporu čerstvý hrášek. Milujeme jeho zelnou barvu, a tak jsme vymysleli pečené kuře s hráškovým pyré. Díky němu tohle vcelku jednoduché jídlo dostane úplně jinou chuťovou i vizuální úroveň. A pak ta máta…

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

245 kcal 36g Bílkoviny 4g Tuky 18g Cukry

Suroviny

kureci-maso, slunecnicovy-olej, hrasek, mleko, mata, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejeme na 180 °C

Kuřecí prsa očistíme, osolíme a opepříme z obou stran. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci slunečnicového oleje, přidáme prsa a opékáme je 3 minuty z každé strany. Pánev s masem přemístíme do vyhřáté trouby na 170—180 °C a pečeme 10 minut.

Do většího hrnce dáme hrášek s lístky máty a zalijeme 500 ml osolené vody. Přivedeme k varu a vaříme maximálně 5 minut.

Hrášek přecedíme a a i s mátou ho rozmixujeme do pyré za postupného přidávání vlažného mléka. Hráškové pyré dochutíme solí a pepřem.

Vysokoprocentní šunku nasekejte na nudličky a opražte zprudka na suché pánvi po dobu 2-3 minuty.

Do servírovací misky dejte naběračkou část pyré, přidejte rozkrojené kuřecí prso a dozdobte praženou šunkou popřípadě čerstvými hráškovými lusky.