Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuře s hráškovým pyré

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kuře s hráškovým pyré

25 min 20 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

374 kcal 46g Bílkoviny 13g Tuky 13g Cukry

Suroviny

kureci-maso, slunecnicovy-olej, hrasek, voda, cibule, mata, mleko, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.Kuřecí prsa z obou stran jemně osolte a opepřete.

Následně si připravte pánev vhodnou do trouby, rozehřejte v ní 1 lžíci slunečnicového oleje, přidejte kuřecí prsa a opékejte je na středním plameni 2-3 minuty z každé strany.

Poté pánev i s masem přemístěte do předehřáté trouby a pečte 10 minut při 170–180 °C.

Mezitím si dejte vařit hrášek na pyré: hrášek dejte do většího hrnce, zalijte ho 500 ml osolené vody, přiveďte k varu a vařte 3–5 minut doměkka (ne déle, aby se hrášek nerozvařil).

Než se hrášek uvaří, stihnete si ještě osmažit cibuli: v pánvi si rozehřejte 1 lžíci slunečnicového oleje, přidejte nasekanou cibuli a smažte ji na středním plameni cca 2 minuty dozlatova.

Poté pánev odstavte a osmaženou cibuli přemístěte na papírový ubrousek, abyste odsáli přebytečný tuk

.Až se uvaří hrášek, sceďte ho, přidejte k němu mátu a vlažné mléko a vše rozmixujte na pyré. Hotové pyré jemně dochuťte solí a pepřem.

Nyní si připravte 3 servírovací misky, pomocí naběračky do nich rozdělte hráškové pyré, do každé porce přidejte upečené kuřecí maso nakrájené na plátky a na závěr každou porci posypte osmaženou cibulí.

Poznámky

Pokrm jsme na závěr dozdobili čerstvou mátou