Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuře na zázvoru s divokou rýží

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kuře na zázvoru s divokou rýží

101 min 36 min Snadné 4 porce

Máte chuť na něco trochu neobvyklého? Vsaďte na kuře na zázvoru s divokou rýží. Díky kokosové smetaně a zázvoru je konečné jídlo překvapivě jemné, ale do toho plné chuti. Výborně poslouží jako lahodný víkendový oběd nebo večeře.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

498 kcal 36g Bílkoviny 20g Tuky 43g Cukry

Suroviny

zazvor, kureci-maso, olivovy-olej, kari, divoka-ryze, prepustene-maslo-ghee, kokosova-smetana, sul, pepr

Instrukce

Zázvor nastrouhejte najemno, maso nakrájejte na kostky a dejte do mísy společně s olejem, solí, pepřem a kari kořením. Vše promíchejte a dejte alespoň na 1 hodinu do lednice.

Rýži uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě doměkka (cca 20–25 minut).

Ve větší pánvi opékejte naložené kuřecí kousky na přepuštěném másle cca 7 minut doměkka při středním plameni.

Poté přilijte kokosovou smetanu a nechte provařit další 4 minuty.

Hotovou směs rozdělte do 4 talířů a podávejte s uvařenou divokou rýží.

* Kokosová smetana je rostlinná alternativa běžné smetany. Hodí se zejména do thajských pokrmů.

Poznámky

Pro jemnější konzistenci rozmačkejte vidličkou dužinu z 1 avokáda a přidejte ji ke každé porci. Hotový pokrm posypte čerstvým koriandrem.