Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuře na paprice s jáhlami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kuře na paprice s jáhlami

50 min 30 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

359 kcal 25g Bílkoviny 17g Tuky 37g Cukry

Suroviny

slunecnicovy-olej, cibule, kureci-maso, rajcata, mleta-paprika, kokosove-mleko, jahly, sul, pepr

Instrukce

Jáhly vařte v osolené vroucí vodě do změknutí – zhruba 10 minut.

Cibuli si nakrájejte na kostičky.

Kuřecí stehna osolte, opepřete a restujte je na 2 lžících slunečnicového oleje dozlatova (4 minuty z každé strany). Po orestování stehna vyjměte, dejte stranou a na stejnou pánev vložte nakrájenou cibuli.Orestujte dozlatova, posypte sladkou paprikou, přidejte loupaná rajčata s kokosovým mlékem a vložte zpět orestovaná stehna. Vše vařte do zhoustnutí zhruba 20 minut na středním plameni.

Stehna následně ze směsi vyjměte, roztrhejte vidličkou na menší kousky a libové maso s kůží vraťte zpět do hrnce. Kosti si můžete nechat třeba na přípravu vývaru.

Poznámky

TIP: Kokosové mléko můžete nahradit mlékem s vysokým obsahem tuku. Přimíchejte ho ale do omáčky až poté, co ji stáhnete z plotýnky, aby se mléko nesrazilo.

TIP testérů: Testérka Terka uvařila recept celé rodině a radí místo kokosového mléka použít mandlovou smetanu, která se chutí nejvíce blíží té obyčejné – kuře na paprice potom chutná skoro jako to klasický