Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuře na paprice

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kuře na paprice

50 min 30 min Snadné 4 porce

Česká klasika netradičně - kokosové mléko a jáhly místo smetany a knedlíků. A výsledek? Výborné jídlo, které překvapí svou svěží chutí, a k němuž se budete rádi vracet.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

359 kcal 25g Bílkoviny 17g Tuky 37g Cukry

Suroviny

slunecnicovy-olej, cibule, kureci-maso, rajcata, kokosove-mleko, jahly, mleta-paprika, sul, pepr

Instrukce

Jáhly vařte v osolené vroucí vodě do změknutí – zhruba 10 minut.

Cibuli si nakrájejte na kostičky.

Kuřecí stehna si osolte, opepřete a restujte je na 2 lžících slunečnicového oleje dozlatova (4 minuty z každé strany).

Po orestování stehna vyjměte, dejte stranou a na stejnou pánev vložte nakrájenou cibuli.

Cibuli orestujte dozlatova, posypte sladkou paprikou, přidejte loupaná rajčata a kokosové mléko a vložte zpět orestovaná stehna.

Vše vařte do zhoustnutí zhruba 20 minut na středním plameni. Stehna následně ze směsi vyjměte, roztrhejte vidličkou na menší kousky a libové maso s kůží vraťte zpět do hrnce. Kosti si můžete nechat třeba na přípravu vývaru.

Poznámky

Kokosové mléko můžete nahradit mlékem s vysokým obsahem tuku. Přimíchejte ho ale do omáčky až poté, co ji stáhnete z plotýnky, aby se mléko nesrazilo.