Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kuře à la bažant

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kuře à la bažant

82 min 67 min Střední 4 porce

Kuře s pečenou zeleninou chutná skvěle za každých okolností. Zkuste tuto klasiku tentokrát povýšit na verzi à la bažant. Není to nic složitého a pochutnáte si jako nikdy dřív.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

452 kcal 30g Bílkoviny 30g Tuky 16g Cukry

Suroviny

mrkev, celer, cibule, kureci-maso, olivovy-olej, maslo, bobkovy-list, horcice, tymian, jalovec, kureci-vyvar, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si hlubší pánev vhodnou do trouby.

Mrkev s celerem očistěte a cibuli oloupejte. Takto připravenou zeleninu nakrájejte na malé kostičky.

Kuřecí stehna omyjte, osušte a přepulte na 2 části– na vrchní stehenní část a kuřecí „paličku“.

V připravené pánvi rozehřejte na středním plameni 2 lžíce olivového oleje. Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve na malé kostičky nakrájenou zeleninu a opékejte 7–8 minut na středním plameni.

K opečené zelenině přidejte máslo, bobkový list, dijonskou hořčici, sušený tymián a sušený jalovec a vše společně opékejte další 3–4 minuty na středním plameni.

Jakmile je směs opečená, do pánve přilijte 400 ml kuřecího vývaru, přidejte kuřecí stehna kůží směrem nahoru a pánev vložte do předehřáté trouby. Stehna pečte po dobu 50–55 minut při 185–190 °C.

Po upečení můžete podávat.

Poznámky

Kuřecí stehna podávejte s vařenými nebo šťouchanými bramborami.