Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kukuřičná placka s pomerančovým tofu krémem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Kukuřičná placka s pomerančovým tofu krémem

45 min 30 min Snadné 14 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

248 kcal 6g Bílkoviny 10g Tuky 34g Cukry

Suroviny

mandlove-platky

Instrukce

Ve větší míse smíchejte kukuřičnou mouku společně s kokosový olejem, mlékem, holandským kakaem, práškem do pečiva a medem.

Vzniklé těsto přelijte do pečicí formy (25 cm × 25 cm) a dejte péct na 160–170 °C po dobu 30 minut.

Mezitím připravte krém. Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni* a poté rozmixujte společně s tofu, holandským kakaem, medem, pomerančovou šťávou a kůrou. Nakonec do směsi přimíchejte brusinky.

Upečenou placku nechte vychladnout. Poté ji potřete krémem, posypte plátkovými mandlemi, nakrájejte na stejně velké kousky a podávejte.

*Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody (pouze tolik, aby se hladina později nedotýkala dna misky) a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Mezitím si do misky nalámejte čokoládu. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně do něj vložte misku s čokoládou a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit nad horkou párou.

*Tofu je potravina, která se vyrábí ze sójového mléka, které nabobtná, vysráží se a následně rozmixuje. Vznikne hmota, která se dál používá především jako náhrada masa a sýru pro vegany a vegetariány.

Poznámky

Krém z tofu můžete připravit i samostatně. Dejte ho do skleničky a vezměte si ho třeba jako svačinu do práce nebo do školy.