Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Krůtí směs s cizrnou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Krůtí směs s cizrnou

33 min 30 min Snadné 4 porce

Dostali jste chuť na jednoduchou rychlovku, která provoní celou vaši kuchyň? Pak určitě vyzkoušejte výbornou krůtí směs s cizrnou, která vás zaručeně nezklame.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

437 kcal 42g Bílkoviny 9g Tuky 47g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule-salotka, cesnek, kruti-maso, horcice, kari, kayensky-pepr, koriandr, cizrna, rajcata, zeleninovy-vyvar, sul, pepr

Instrukce

V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte na něm najemno nasekané šalotky 5–7 minut při středním plameni.

Snižte plamen na mírný, do pánve prolisujte 2 stroužky česneku a opékejte 1 minutu.

K šalotkám a česneku přidejte nakrájená krůtí prsa a opékejte dalších cca 5 minut.

Poté přidejte dijonskou hořčici, kari koření, kajenský pepř a koriandr. Vše zamíchejte vařečkou a opékejte ještě další 2 minuty.

Do pánve přidejte cizrnu s rajčaty, promíchejte a zalijte vývarem. Směs nechte provařit 15 minut na středním plameni.

Hotovou směs dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a podávejte s rýží nebo celozrnnými těstovinami.

*Kajenský pepř je koření připravené z kajenských papriček. Podobá se chilli a kromě využití v kuchyni pomáhá při léčbě křečových žil nebo trombózy.

Poznámky

Směs můžete podávat například s pečenou dýní – dýni hokkaido očistěte, nakrájejte na kostky, smíchejte s olivovým olejem, oreganem, solí a pepřem. Dýni vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C 40 minut doměkka.