Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Krůtí sekaná s vejci

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Krůtí sekaná s vejci

73 min 48 min Střední 8 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

203 kcal 18g Bílkoviny 14g Tuky 4g Cukry

Suroviny

voda, vejce, kruti-maso, vinny-ocet, cesnek, olivovy-olej, majoranka, muskatovy-orisek, cibule, spenat, petrzelova_nat, horcice, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 185–190 °C.

Připravte si zapékací nádobu (30 cm × 40 cm) a větší mísu.

Do menšího hrnce nalijte 1 litr vody a na silném plameni jej přiveďte k varu. Jakmile voda začne vřít, vložte do hrnce vejce a vařte je 7–8 minut na středním plameni.

Zatímco se vejce vaří, do připravené mísy vložte mleté maso a přidejte k němu vinný ocet, najemno nastrouhaný česnek, olivový olej, majoránku, muškátový oříšek, sůl a pepř. Poté najemno nakrájejte cibuli, špenát a petrželovou nať, vložte je do mísy k ostatním ingrediencím a vše důkladně smíchejte do kompaktní hmoty.

Uvařená vajíčka zchlaďte ve studené vodě a následně oloupejte.

Nyní vložte polovinu masové směsi do zapékací nádoby a pomocí rukou z ní vytvarujte šišku o tloušťce cca 3 cm. Na její střed naskládejte vejce a lehce je do ní zatlačte. Poté naneste druhou polovinu směsi a pomocí rukou opět vytvořte šišku.

Sekanou při tvarování vždy lehce zmáčkněte, aby se nerozpa dala, a uhlaďte všechny nerovnosti.

Sekanou následně podlijte 250 ml vody, její povrch potřete dijonskou hořčicí a pečte 35–40 minut na 185–190 °C.

Po upečení ji vyjměte ze zapékací nádoby, nakrájejte na jednot livé porce a podávejte.