Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Krůtí s quinoou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Krůtí s quinoou

43 min 40 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

442 kcal 35g Bílkoviny 12g Tuky 49g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, quinoa, tymian, zeleninovy-vyvar, kruti-maso, citronova-stava, zampiony, prepustene-maslo-ghee, sul, pepr

Instrukce

V hluboké pánvi rozpalte lžíci olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte 5–7 minut na středním plameni.

Přidejte quinou, tymián, sůl a pepř a opékejte další 3 minuty.

Do pánve přilijte naběračku zeleninového vývaru a nechte vsáknout. Postup opakujte do změknutí quinoy a poté dejte stranou.

Krůtí prsa nakrájejte na nudličky a opečte na druhé lžíci olivového oleje při středním plameni 4–5 minut z každé strany.

Opečená krůtí prsa natrhejte na kousky a spolu s citronovou šťávou přidejte do směsi s quinoou.

V pánvi rozpusťte přepuštěné máslo a opečte na něm houby na středním plameni (potrvá to cca 10 minut).

Opečené houby přidejte ke krůtím prsům a quinoe, rozdělte do 4 talířů a podávejte.

* Quinoa neboli merlík čilský je jednou z nejstarších používaných obilnin. Quinoa je přirozeně bezlepková a řadí se mezi superpotraviny. V obchodech jsou k dostání rovnou 3 druhy – červená, černá a bílá.

Poznámky

Pokud vám na zahrádce roste čerstvá bazalka nebo petržel, použijte je do směsi místo sušeného koření.