Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Krůtí kofty s pečenou zeleninou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Krůtí kofty s pečenou zeleninou

65 min 50 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

394 kcal 26g Bílkoviny 15g Tuky 40g Cukry

Suroviny

cesnek, cibule, kruti-maso, oregano, rimsky-kmin, mleta-paprika, petrzelova_nat, celozrnna-ryze, voda

Instrukce

Nejprve předehřejte troubu na 170 °C a plech vyložte pečicím papírem.

Cuketu nakrájejte na tlustší plátky (cca 0,5 cm). Rajčata omyjte, červenou cibuli oloupejte a oboje nakrájejte na osminky. Takto připravenou zeleninu dejte na plech, zalijte 1 lžící oleje, dochuťte solí a pečte při 170–180 °C cca 15 minut.

Mezitím si připravte středně velkou mísu na masovou směs. Česnek oloupejte a propasírujte do mísy. Žlutou cibuli oloupejte, nasekejte najemno a přidejte k česneku spolu s mletým krůtím masem, kořením a najemno nasekanou petrželovou natí. Promíchejte a ze směsi vytvarujte 8 stejně velkých válečků.

Poté vyjměte plech z trouby, k pečené zelenině přidejte masové válečky a pečte při 170–180 °C dalších 30–35 minut.

Mezitím si připravte rýži. Rýži nasypte do většího hrnce, přilijte 450 ml vody a na středním až vysokém plameni přiveďte k varu. Poté plamen snižte na mírný až střední a vařte cca 15 minut.

Po upečení kofty s pečenou zeleninou vyjměte z trouby, rozdělte do 4 talířů a každou porci podávejte s uvařenou rýží.