Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Krůtí casserole s polentou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Krůtí casserole s polentou

56 min 31 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

608 kcal 38g Bílkoviny 19g Tuky 63g Cukry

Suroviny

cibule, celer, cesnek, cedar, mleko, voda, polenta, olivovy-olej, kruti-maso, fazole-cervene, kukurice, rajcata, chilli, kmin, jarni_cibulka, chilli-papricka, sul, pepr

Instrukce

Bílou cibuli nakrájejte najemno a celer nakrájejte na kostičky o velikosti 0,5 cm.

Česnek prolisujte a cheddar nastrouhejte na jemném struhadle.

Poté si nachystejte zapékací nádobu (30 cm × 40 cm) a připrav te si polentu.

Ve středně velkém hrnci si společně přiveďte k varu mléko a 500 ml vody, následně přisypte instantní polentu, ztlumte plamen na střední stupeň a směs v hrnci za stálého míchání vařte cca 3–4 minuty, dokud se nezačne odlepovat od stěn hrnce.

Hotovou polentu přemístěte do nachystané zapékací nádoby, rovnoměrně ji rozprostřete po dně a celou nádobu prozatím odložte stranou, aby měla polenta čas lehce zatuhnout.

Nyní si dejte předehřívat troubu na 190 °C a připravte si masovou směs.

Ve větším hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 2–3 minuty na středním plameni. Poté přidejte mleté maso, nakrájený celer, předvařené fazole a předvařenou kukuřici a vše opékejte další 4 minuty.

Nakonec do hrnce přidejte krájená rajčata z plechovky, proliso vaný česnek, mleté chilli, mletý kmín, sůl a pepř, hrnec přiklopte pokličkou a celou směs nechte vařit 7–8 minut na středním plameni.

Po provaření přemístěte masovou směs do zapékací nádoby na vrstvu polenty a následně ji rovnoměrně posypte nastrouhaným cheddarem. Poté vložte nádobu do předehřáté trouby a pečte 10–12 minut při 190–200 °C.

Hotový casserole posypte nakrájenou jarní cibulkou a chilli papričkou, rozdělte na 4 porce a podávejte.