Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Krupicový nákyp s lesním ovocem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Krupicový nákyp s lesním ovocem

93 min 53 min Snadné 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

225 kcal 8g Bílkoviny 6g Tuky 32g Cukry

Suroviny

mleko, kukuricna-krupice, vejce, med, lesni-ovoce

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 180–185 °C a připravte si zapékací nádobu (30 cm × 25 cm).

Mléko nalijte do menšího hrnce, přidejte do něj kukuřičnou krupici a na středním plameni přiveďte směs k varu.

Až mléko začne probublávat, ztlumte plamen na mírný až střední a krupici vařte 7–8 minut za občasného promíchání metličkou.

Mezitím dejte žloutky a med do vyšší nádoby a šlehejte je tyčovým mixérem se šlehacím nástavcem zhruba 2–3 minuty, dokud nevznikne pěna.

Až se dovaří krupice, vypněte ohřev a metličkou do krupice zašlehejte žloutkovou pěnu. Poté obsah hrnce přesuňte do zapékací nádoby a povrch směsi posypte lesním ovocem.

Nádobu vložte do trouby a pečte při 180–185 °C po dobu 40–45 minut, dokud nákyp nebude mít zlatavý povrch.

Po upečení nechte nákyp 30 minut chladnout při pokojové teplotě. Poté ho rozdělte na 5 porcí a podávejte.