Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Křupavá křídla s paprikovotymiánovou krustou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Křupavá křídla s paprikovotymiánovou krustou

32 min 22 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

448 kcal 39g Bílkoviny 29g Tuky 9g Cukry

Suroviny

kureci-maso, kukuricny-skrob, mleta-paprika, tymian, kmin, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si důkladně rozpalte gril a připravte si větší mísu.

Kuřecí křídla omyjte, osušte, rozkrojte v úrovni kloubu na 2 poloviny a vložte do mísy. Ke křídlům přidejte kukuřičný škrob, mletou papriku, sušený tymián, mletý kmín, sůl a pepř a vše promíchejte tak, aby byla křídla ze všech stran obalená.

Křídla vkládejte na stranu grilu, kde není teplota tak vysoká a grilujte 14–16 minut, přičemž křídla vždy po 3–4 minutách otáčejte. Pokud používáte elektrický kontaktní gril, grilujte křídla 14–16 minut na středním stupni ohřevu a také je po 3–4 minutách otáčejte.

Po uplynutí času gril přiklopte a křídla dopečte ještě 5–6 minut. Jakmile jsou křídla hotová, vyjměte je z grilu, přesuňte na talíř a podávejte

Poznámky

Kuřecí křídla jsme podávali s enchiladas dipem. Jako přílohu můžete zvolit kváskové pečivo nebo salát coleslaw.