Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Kroupoto pečené v troubě

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Kroupoto pečené v troubě

60 min 50 min Snadné 6 porce

Až nebudete vědět, co si připravit z čerstvě natrhaných hub po procházce z lesa, zkuste naše kroupoto. Přejeme dobrou chuť!

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

172 kcal 6g Bílkoviny 7g Tuky 21g Cukry

Suroviny

slunecnicovy-olej, cibule, kroupy, zeleninovy-vyvar, houby, maslo, zampiony, tymian

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Sušené lišky namočte do misky s vodou na 5 minut a mezitím si najemno nakrájejte cibuli.

V hrnci rozehřejte slunečnicový olej a cibuli na něm opékejte zhruba 2 minuty na mírnémplameni. Poté přidejte kroupy a opékejte další 3 minuty. Nakonec vše zalijte vývarem, přidejte do hrnce namočené lišky a hrnec přiklopte pokličkou.

Hrnec přemístěte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut s pokličkou a dalších 5–10 minut bez pokličky při 170–180 °C. Pokud budou kroupy i po této době tvrdé, přilijte do hrnce trochu vývaru nebo vody a nechte ještě chvíli v troubě, dokud kroupy nezměknou.

Během pečení kroupota si připravte pečené žampiony: žampiony očistěte, v pánvi rozehřejte máslo a žampiony na něm opečte (stačí 4–5 minut na mírném plameni). Opečené žampiony pak přimíchejte k hotovému kroupotu společně s nasekaným tymiánem, rozdělte na 6 porcí a podávejte.

Poznámky

TIP: Kroupoto můžete zjemnit smetanovým sýrem.