Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Křidélka buffalo s česnekovým dipem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Křidélka buffalo s česnekovým dipem

60 min 45 min Střední 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

562 kcal 34g Bílkoviny 19g Tuky 59g Cukry

Suroviny

kureci-maso, mrkev, rapikaty-celer, kvaskovy-chleb, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 210 °C a vyložte si pečicím papírem plech (30 cm × 40 cm).

Kuřecí křídla omyjte, poté je naskládejte na vyložený plech a z obou stran je důkladně osolte a opepřete. Následně vložte celý plech do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 205–210 °C.

Než se upečou křídla, připravte si dip, zeleninu a omáčku. Začněte přípravou dipu: vezměte si menší misku, dejte do ní řecký jogurt, následně do misky na jemném struhadle nastrouhejte česnek, osolte, důkladně promíchejte a misku s hotovým dipem prozatím uložte do lednice.

Následně si nachystejte zeleninu: mrkev oloupejte, společně s řapíkatým celerem ji nakrájejte na hranolky o délce cca 5 cm a nakrájenou zeleninu přemístěte do lednice.

Nakonec si připravte omáčku: vezměte si menší hrnec, dejte do něj vinný ocet, med, 120 ml vody, mletou papriku, oregano a kajenský pepř a obsah hrnce povařte 12–15 minut na středním plameni, dokud směs lehce nezhoustne.

Poté vypněte ohřev, do horké omáčky vmíchejte 1 lžíci studeného másla, celý obsah hrnce přelijte do velké mísy a vyčkejte, dokud se nedopečou křídla.

Po upečení přemístěte všechna křídla do mísy s omáčkou a důkladně promíchejte, aby se každé křídlo v omáčce ze všech stran dobře obalilo.

Obalená křídla pak rozdělte do 5 talířů a podávejte s vychlazeným česnekovým dipem, mrkví, řapíkatým celerem a kvasovým chlebem.