Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Krevety v hořčičné omáčce

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Krevety v hořčičné omáčce

20 min 15 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

386 kcal 21g Bílkoviny 31g Tuky 6g Cukry

Suroviny

repkovy-olej, cesnek, krevety, cibule, horcice, kokosove-mleko, spenat, mozzarella, sul, pepr

Instrukce

V hluboké pánvi rozehřejte lžíci řepkového oleje, přidejte 3 prolisované stroužky česneku a opékejte na mírném plameni 1 minutu. Do pánve přidejte krevety a opékejte ještě další 3–4 minuty.

Opečené krevety vyjměte z pánve a dejte stranou. Do stejné pánve přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte ji na středním plameni 3 minuty. Poté přidejte dijonskou hořčici, zamíchejte, přilijte kokosové mléko a nechte 5–7 minut provařit na středním plameni.

Následně do pánve vraťte opečené krevety a přisypte špenát. Vše zamíchejte a opékejte ještě 1–2 minuty na středním plameni. Nakonec obsah pánve posypte strouhanou mozzarellou, dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a podávejte.