Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Krevety s mátovobramborovou kaší

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Krevety s mátovobramborovou kaší

50 min 25 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

403 kcal 31g Bílkoviny 15g Tuky 36g Cukry

Suroviny

brambor, cesnek, krevety, hrasek, olivovy-olej, mleko, prepustene-maslo-ghee, mata, sul, pepr

Instrukce

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Česnek utřete, krevety očistěte a z cukrového hrášku vyloupejte semínka.

V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte sůl, nakrájené brambory a vařte doměkka 15–20 minut na mírném plameni.

V pánvi nechte rozehřát olivový olej, přidejte utřený stroužek česneku a opékejte cca 1 minutu na středním plameni.

K česneku přidejte očištěné krevety a při středním plameni je krátce opečte zhruba 1–2 minuty z každé strany. Poté pánev odstavte, přiklopte pokličkou a dejte stranou.

Uvařené brambory sceďte a rozšťouchejte za přilévání vlažného mléka a rozpuštěného přepuštěného másla.

Do vzniklé kaše přimíchejte nahrubo nasekanou mátu a semínka cukrového hrášku.

Kaši dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 2 talířů a podávejte s krevetami.

*Ghí neboli přepuštěné máslo je máslo připravené tradičním způsobem – převařením. Z másla se vařením odebere voda a přebytečná bílkovina. Hlavní výhoda ghí je, že ho můžete skladovat po delší dobu a vydrží vyšší teploty při vaření a pečení.

Poznámky

Krevety s kaší zalijte trochou oleje z pánve, na které jste krevety opekli.