Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Krevety s chřestem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Krevety s chřestem

30 min 20 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

458 kcal 36g Bílkoviny 14g Tuky 47g Cukry

Suroviny

ryze, olivovy-olej, krevety, cesnek, chrest, citronova-stava, zeleninovy-vyvar, kukuricny-skrob, voda, sul, pepr

Instrukce

V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Divokou rýži properte ve studené vodě a poté dejte vařit podle návodu na obalu.

Než se rýže uvaří, rozehřejte v pánvi 3 lžíce olivového oleje. Přidejte krevety a opékejte 3 minuty z každé strany na středním plameni.

Ke krevetám vmíchejte utřené stroužky česneku společně s nakrájeným chřestem, citronovou šťávou, solí a pepřem a opékejte další 2 minuty.

Do pánve přilijte vývar, snižte plamen na mírný, přiklopte pokličkou a vařte cca 5 minut.

Kukuřičný škrob rozmíchejte v hrníčku se 2 lžícemi vody a za stálého míchání nalévejte do pánve. Poté pánev odstavte.

Hotové krevety s chřestem rozdělte do 4 talířů a podávejte společně s divokou rýží.

* Divoká neboli indiánská rýže pochází ze semen severoamerické vodní trávy, je přirozeně bezlepková a má nižší glykemický index než ostatní druhy rýže.