Přeneste k sobě domů vůni a chuť moře a uvařte si pravé rizoto s frutti di mare – krevetami. Není v něm ani tradiční kapka smetany a díky tomu si na něm pošmáknou i lidé s laktózovou intolerancí. Krevety navíc snižují kalorickou hodnotu pokrmu, což u rizota obzvlášť oceníte.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Krevetové rizoto
65 min
60 min
Střední
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
430 kcal
21g Bílkoviny
16g Tuky
47g Cukry
Suroviny
- 4 lžíce olivového oleje
- 2× cibule šalotka (nakrájet najemno)
- 240 g celozrnné rýže basmati
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 stroužek česneku (nakrájet na plátky)
- nať čerstvé hladkolisté petržele
- 300 g krevet
- šťáva z ½ středního citronu
- sůl
- pepř