Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Krevetové rizoto

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Krevetové rizoto

65 min 60 min Střední 4 porce

Přeneste k sobě domů vůni a chuť moře a uvařte si pravé rizoto s frutti di mare – krevetami. Není v něm ani tradiční kapka smetany a díky tomu si na něm pošmáknou i lidé s laktózovou intolerancí. Krevety navíc snižují kalorickou hodnotu pokrmu, což u rizota obzvlášť oceníte.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

430 kcal 21g Bílkoviny 16g Tuky 47g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule-salotka, ryze, zeleninovy-vyvar, tymian, rozmaryn, cesnek, petrzelova_nat, krevety, citron, sul, pepr

Instrukce

V pánvi si rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a na středním plameni na něm osmahněte šalotku.

Přidejte rýži a opékejte stále na středním plameni, dokud nezesklovatí. Poté pomalu po naběračkách přilévejte vývar. Vždycky, když rýže část vývaru vstřebá, přidejte další. Takto postupujte, dokud se rýže neuvaří (pokud vám dojde vývar, můžete použít vodu).

Do rýže přimíchejte tymián, rozmarýn a petrželovou nať, osolte a opepřete.

Na jiné pánvi si rozpalte zbylé 2 lžíce olivového oleje. Přidejte česnek a krevety a opékejte 5 minut na středním plameni.

Krevety přidejte do připravené rýže a zakápněte citronovou šťávou.

Rizoto rozdělte na 4 porce a podávejte.

Poznámky

Rizoto můžete před podáváním ozdobit snítkami čerstvého kopru.