Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Krevetová miska s ananasovou omáčkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Krevetová miska s ananasovou omáčkou

35 min 25 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

295 kcal 16g Bílkoviny 2g Tuky 52g Cukry

Suroviny

celozrnna-ryze, cibule-salotka, cervena-paprika, ananas, sriracha, voda, krevety, citronova-stava, sul

Instrukce

Do menšího hrnce dejte rýži, zalijte vodou (1 cm nad povrch rýže) a vařte 20–25 minut na mírném až středním plameni.

Mezitím nakrájejte šalotku najemno a papriku na menší kostičky. Připravte si pánev, dejte do ní ananasovou šťávu a šalotku a vařte na středním plameni 5–6 minut, dokud se šťáva nezredukuje o ¹⁄₃.

Přidejte srirachu, 100 ml vody a krevety a vařte na středním plameni asi 7 minut, dokud krevety nebudou krásně růžové až oranžové. Poté přidejte papriku a citronovou šťávu a vařte další cca 3 minuty. Dochuťte solí a podávejte s rýží.

Poznámky

Před podáváním pokrm ozdobte čerstvým koriandrem.