Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Krémový banánový parfait

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Krémový banánový parfait

103 min 3 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

614 kcal 25g Bílkoviny 18g Tuky 84g Cukry

Suroviny

mleko, vanilkovy-pudink, trtinovy-cukr, tvaroh

Instrukce

Nejprve si připravte pudinkovou vrstvu: V menším hrnci smíchejte mléko, pudinkový prášek a třtinový cukr a vzniklou směs za stálého míchání zahřívejte 2–3 minuty na středním plameni do zhoustnutí. Poté hrnec odstavte z plamene a do zhoustlé směsi metličkou přimíchejte tvaroh.

Výslednou směs přikryjte potravinovou fólií tak, aby se dotýkala povrchu směsi (zamezíte tak vzniku škraloupu), a hrnec s pudinkem dejte na 30–60 minut chladit do lednice.

Mezitím si oloupejte banány a nakrájejte je na cca 4 mm silná kolečka. Následně si v misce smíchejte všechny ingredience na vločkovou vrstvu a vzniklou směs rozdělte do 2 stejně velkých sklenic (každá by měla mít objem cca 250 ml).

Vychlazený pudink vyndejte z lednice, odstraňte potravinovou fólii a pudink vyšlehejte metličkou. Polovinu celkového množství pudinku následně rozdělte do sklenic na vločkovou vrstvu a na vzniklou vrstvu pudinku rozdělte polovinu celkového množství nakrájeného banánu.

Poté do sklenic na banánovou vrstvu rozdělte zbývající polovinu pudinku a navrch pak rozdělte zbytek nakrájeného banánu.

Naplněné sklenice dejte ideálně alespoň na 30 minut chladit do lednice, parfait ale můžete podávat i rovnou.

Poznámky

Parfait můžete před podáváním posypat trochou skořice.