Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Krémová polévka z bílého zelí

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Krémová polévka z bílého zelí

52 min 22 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

259 kcal 11g Bílkoviny 15g Tuky 19g Cukry

Suroviny

zeli, cibule, cesnek, brambor, olivovy-olej, jablecny-ocet, kmin, bobkovy-list, zeleninovy-vyvar, syr-halloumi, smetana, redkvicky, sul, pepr

Instrukce

Zelí očistěte a nakrájejte na tenké nudličky. Z nakrájeného zelí pak odeberte přibližně 60 g, toto množství přemístěte do menší misky a odložte zatím stranou.

Poté si oloupejte a nakrájejte najemno cibuli, nastrouhejte najemno česnek a oloupejte brambory, které následně nakrájejte na kostičky.

Nyní si připravte větší hrnec a na středním plameni v něm rozpalte 1 lžíci olivového oleje. Poté do hrnce přidejte nakrájené zelí (kromě uschovaných 60 g v misce), cibuli a brambory a vše opékejte 6–7 minut na středním plameni.

Následně přidejte nastrouhaný česnek, jablečný ocet, drcený kmín, bobkové listy, sůl a pepř, vše zalijte zeleninovým vývarem, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 12–15 minut na středním plameni do změknutí zelí.

Mezitím si opečte halloumi a zbylých 60 g zelí. Nejprve si nakrájejte halloumi na malé kostičky, poté si na středním plameni nasucho rozpalte pánev, dejte do ní nakrájený halloumi a zelí z misky a vše opékejte 4–5 minut, dokud halloumi i zelí na povrchu nezezlátnou.

Po opečení přemístěte halloumi se zelím do menší misky.

Až se dovaří zeleninová směs v hrnci, odstavte hrnec z ohřevu, odstraňte bobkové listy a poté celý obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém.

Následně do hrnce přidejte smetanu, podle chuti směs dosolte a vše ještě jednou důkladně promixujte.

Výslednou směs rozdělte do 4 talířů a do každé porce přidejte opečený halloumi a opečené zelí.

Na závěr každou porci polévky posypte výhonky ředkvičky a podávejte.