Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Krémová cizrnová polévka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Krémová cizrnová polévka

55 min 35 min Snadné 4 porce

Už máte dost čočkové či fazolové polévky, ale luštěniny jíte rádi? Rozšiřte svůj repertoár o recept na krémovou cizrnovou polévku, na které si pochutnají i vegetariáni a vegani, protože jsou v ní použity jen rostlinné ingredience. Skvěle zahřeje i zasytí. Ideální na zimu.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

256 kcal 8g Bílkoviny 15g Tuky 20g Cukry

Suroviny

slunecnicovy-olej, cibule, cesnek, cizrna, kmin, zeleninovy-vyvar, sojova-smetana, sul, pepr

Instrukce

Ve větším hrnci rozpalte 2 lžíce slunečnicového oleje a zpěňte na něm cibuli: vložte ji do rozpáleného oleje a smažte na mírném plameni, dokud nezesklovatí (cca 2–3 minuty).

Přidejte utřené stroužky česneku, cizrnu a kmín. Restujte 5 minut na středním až silném plameni, poté zalijte zeleninovým vývarem a vařte 25 minut na mírném až středním plameni.

Po uplynutí uvedeného času přidejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.

Polévku rozmixujte a podávejte.

Poznámky

Cizrnovou polévku podávejte s celozrnným pečivem. Můžete ji také ozdobit smetanou, chilli a řeřichou (nebo jinými klíčky).