Už máte dost čočkové či fazolové polévky, ale luštěniny jíte rádi? Rozšiřte svůj repertoár o recept na krémovou cizrnovou polévku, na které si pochutnají i vegetariáni a vegani, protože jsou v ní použity jen rostlinné ingredience. Skvěle zahřeje i zasytí. Ideální na zimu.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Krémová cizrnová polévka
55 min
35 min
Snadné
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
256 kcal
8g Bílkoviny
15g Tuky
20g Cukry
Suroviny
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1× střední bílá cibule (nakrájet najemno)
- 2 stroužky česneku (utřít)
- 400 g předvařené cizrny
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml sójové smetany (lze použít klasickou smetanu na vaření 12%)
- sůl
- pepř